ООН: Гладуващите да ядат пеперуди, полезни са

В буболечките имат толкова полезни вещества, колкото и в месото
24 фев 2008 14:37,
28
ООН: Гладуващите да ядат пеперуди, полезни са
ООН съветва хората в гладуващите страни да ядат пеперуди, съдържат протеини. Снимка: Булфото

Бръмбарите, скакалците и пеперудите съдържат същото количество белтъчини като например месото или рибата, а в личинките има важни витамини и минерали - категорични са експертите от Програма за развитие на ООН (ПРООН).

Те изтъкват, че насекомите може да бъдат идеален източник на протеини и витамини и така да помогнат на човечеството да се справи в продоволствените проблеми в много страни, отбелязва руската агенция Интерфакс.

По данни на ПРООН подходящи за приемане от човека са около 1400 вида насекоми.

Употребяват ги в храната си 36 африкански, 29 азиатски и 23 страни от Северна и Южна Америка.

Специалисти на ООН вече обсъждат въпроса за събиране, опаковка и разпространение и консумация на полезните насекоми, отбелязва Интерфакс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
nelityyy преди 16 години
EEEEEEEEEIIIIII samo nqkoi da barne jivotinkite tykuv 6te mygo nahyla 4e 6te hodi da se izvinqva na peperydite!!!!!!!!!!!!!!!!!
26
0
 
1
 
! Отговори
nelityyy преди 16 години
:Dkoi *** 6te qde peperydi:D:D
25
0
 
1
 
! Отговори
nelityyy преди 16 години
eeeei gledahte li Music idol onaq deto pee pesenta na Maraq Cery golqm smqh :D:D:D:D
24
0
 
1
 
! Отговори
нов бизнесмен преди 16 години
Каним всички довечера от 20,00 часа на откриването на най-новият ресторант ХЛЕБАРКница който се намира пред представителството на ООН за България в София. Лентата ще открие Генералният секретар на ООН, който по-късно ще отлети за новата държава на Балканите Косово.Ще имате възможност да опитате от деликатесите ни, които ще Ви изненадат с приятният вид, вкус и аромат. В менюто са включени:- мешана самата от 20 вида насекоми- печени *** на скара- задушени *** със сос от дъждовни червеи- колорадски бръмбар фрикасе и други екзотични, високовитаминозни ястия.Бирата от *** ще е безплатна!Погрижили сме се и за доброто Ви настроение! Под звуците на оркестър ЩУРЧЕТА на пилона ще танцуват български, руски и украински пеперудки. Специален гост ще бъде БЯЛАТА АМЕРИКАНСКА ПЕПЕРУДА , която после ще бъде разиграна на томбола! Побързайте, местата са ограничени!Резервации на телефон 003590035900359
23
0
 
1
 
! Отговори
баба Хакерка преди 16 години
Вие, що не земете шопската салата или сухият таратар да го доукрасявате с крилцата на пеперудките. Хем естетично, хем ще пообогатите салатките с протеин... ...Да взема да патентавам идеята ли ???
22
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Най-вкусни били ***.Комарите също са добри.По 500-600 грама на ден.
21
0
 
1
 
! Отговори
Не е смешно преди 16 години
Хайде всички на гадините не останаха ...))))))))) 2 пеперуди и 1 бръмбар само за 30 стотинки ...)))))))))))
20
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Представям си шефа на ООН, Президента наСАЩ и Русия на вечеря, да си хапват пепруди, личинки и ларви. Много мила картинка би било! :))))))))
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ей 18, ама това е супер идея. Следващата делегация или подобно на ООН да ги посрещнат с такива яденета :)))).Тогава ще се разбере дали просто не се бъзикат с хората :)))
18
0
 
0
 
! Отговори
баба Хакерка преди 16 години
Мисля утре ще пратя дядо Хакер да лови пеперуди и бръмбари, и да поканя генералния секретар на ООН-то на гости... Оооооооо, ми то сега е зима, кво ще лови? Ще отложа поканата за лятото.Ей, специалистчета от ООН-то, тези дето гладуват и при тях е зима, ще чакат *** пролетта, че да ядат ли? Май те ще пукнат до тугиз.
17
0
 
0
 
! Отговори
Ани преди 16 години
Тия надминаха дори и наша Масларова и здравословното и хранене:))))))))))
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ot OON da si gi qdat te!
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Мразя тия които се хранят с насекоми.Ходещи болести.Липса на основен човешки интелект,който си изгражда болестотворна химия,вредна за човеците.Получавам алергия ,само като дишат до мен,дъхът им е бъкан с отрова.
14
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 16 години
кацнал бръмбар на трънка и вирнал на вънка видяла го мушица и наострила пичица
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Нещо не разбирате май. Не знаете ли, че след ядрен удар само *** май оцеляваха. Така може да се ориентираме в евентуални бъдещи планове на САЩ.И все пак ако може спесиалистите да направят едно демо :)))
12
0
 
0
 
! Отговори
FoXi преди 16 години
da qdat te peperudi *** im.6ot vmesto da davat ludi pari za or1jiq ne vzemat da napraqt ne6y polezno za horata.tolkoz hora umirat ot glad a teq ot oon mi praqt planove ko da qdat.to mnoo qsno 4e nasekomite s16to sa hranitelni oba4e kolko miliarda peperudi se ravnqvat na 1 hlqb....
11
0
 
0
 
! Отговори
експерт от ООН преди 16 години
Ние, специалистите в ООН сме похарчили по 200 Евро (за 2004); 300 (за 2005); 400 (за 2006) и 500 Евро (за 2007) на глава от населинието на света за бомби, ракети, военни технологии и войни.Съветваме ви, ако искате да сте свидетели на резултата от грандиозната ни програмата за военизиране на света - яжте гадинки. Личното ми мнение (неангажиращо ООН) е по-добре не яжте тези хвърчащи и пълзящи буболечки, защото ще е по-хуманно да си отидете от този свят от глад, а не от военният спектакъл , чийто първо действие започна с главни актьори от САЩ.
10
0
 
0
 
! Отговори
Pavel преди 16 години
И така известната песен от миналото, ще звучи може би така вече.Кацнал бръмбар на тава и започнал да цвърка...
9
0
 
0
 
! Отговори
Сиготури Накура преди 16 години
Новата версия е: като няма хляб, да ядат *** :)
8
0
 
0
 
! Отговори
незнайко преди 16 години
БръмбАр, не бръмбЪр